“In een systematische vitaliteitscirculatievergelijking zal een netopgeladen batterij die een elektromotor kwsseuren aandrijft, mechanische elektriciteit ongeveer tien periodes efficiënter leveren dan de gebruikelijke mens die een standaard dieet volgt. Voor persoonlijke vakanties van vijf en dertig mijl per werkdag, zal de elektrische fiets levert de laagste ecologische en particuliere financiële kosten op, meestal zonder de reistijd van de stad te verlengen ” Van elektriciteit, wereldwijde opwarming en elektrisch aangedreven fietsen Vitaliteitsstroomevaluatie met de nadruk op eigen vervoer

een. Bergbeklimmen Dat lijkt duidelijk, maar het kan de belangrijkste winst zijn. Een geweldige elektrische fiets maakt heuvels correct vlak, verhoogt uw normale tempo en elimineert de ‘kreun’-factor elke keer dat een helling in zicht komt. Als je een redelijk totaal aan hard werk levert, zou je erop kunnen rekenen dat je met gemak heuvels van 1 op 10 (10%) op een elektrische fiets beklimt, en duidelijk een hoogste stijgingspercentage van 1 op zeven (14%), of veel meer. Op heuvelachtige plaatsen is de invloed zeer weinig of wonderbaarlijk.

twee. Veiligheid Het lijkt niet waarschijnlijk, nietwaar? Toch is de wiskunde krachtig. Ga uit van een steile en snelle snelweg, met auto’s die met 30 mph klimmen. In het geval dat je voorheen met 10 km / u de heuvel op sloeg, maar dezelfde helling met 20 km / u met een elektrische fiets kunt aanpakken, zul je 33% veel minder auto’s zien en zullen ze je met 30 km / u verplaatsen als alternatief voor 24 km / u. Of niet minder dan, we voorspellen dat dat klopt.

Ongeacht de cijfers, het lijdt geen twijfel dat een elektrische fiets u uit de buurt van gevaar houdt. Precies dezelfde normale theorie is van toepassing op kruispunten – hoe sneller u accelereert, hoe eerder u uit de problemen kunt komen. En zonder dat u over heuvels hoeft te rennen, zult u niet in de verleiding komen om met halsbrekende snelheid bergafwaarts te rijden … een extra gunstig veiligheidsattribuut.

drie. Individuele gezondheid en fitness Een conventionele fiets zal je zeker fitter houden? Dat hangt natuurlijk af van het bedrag dat u – al is het maar in de geringste mate – gebruikt. Uit onderzoek (b) is gebleken dat 46% van de standaardfietsen slechts één of twee keer per week wordt gebruikt, waarbij nog eens 30% gedurende twee weken of misschien aanzienlijk minder wordt gebruikt. Daarentegen blijkt uit een modern onderzoek onder eigenaren van elektrische fietsen dat een derde rit met hun fiets minimaal elke dag en 81% de fiets niet minder dan het moment van elke week gebruikt (c).

De cijfers bevestigen onze werkervaring dat een elektrische fiets normaal gesproken minstens 2 keer zo vaak wordt toegepast als een gewoon apparaat.

Omdat het gebruik van een elektrische fiets meestal een stuk aangenamer is op heuvelachtige plaatsen, bij harde wind of bij het vervoeren van grote ladingen, zijn consumenten geneigd om er veel beter gebruik van te maken. De motor biedt tot 50 procent de moeite, maar veel vaker gebruik betekent meer beweging bij de berijder.

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *